آشنایی با شرایط ارزیابی سکوی آی فاند در فرایند تامین مالی جمعی
فرشته بابائی رنانی
تامین مالی جمعی نوعی وام دهی و جذب سرمایه بین متقاضی و آحاد مردم جامعه است که سکو های تامین مالی جمعی در آن نقش واسطه ی بین این دو گروه، ناظر بر فرآیند و حافظ حقوق هر دو طرف است. به جهت حفظ حقوق سرمایه گذار در پروسه ی تامین مالی جمعی، پیش از انتشار طرح و شروع جذب سرمایه، ارزیابی کاملی از شرکت و طرح پیشنهادی آن توسط سه نهاد به عمل می آید؛ ارزیابی اصلی در خود آی فاند (Ifund) و توسط تیم ارزیابی آن اتفاق می افتد، سپس ارزیابی ثانویه و نظارت بر ارزیابی آی فاند توسط یک نهاد ناظر مالی مانند سبدگردان الگوریتم انجام شده و ارزیابی و تایید نهایی، توسط شرکت فرابورس ایران انجام می شود.
در این مقاله در مورد فرآیند ارزیابی شرکت های متقاضی صحبت می کنیم. فرآیند ارزیابی متقاضیان جذب سرمایه در آی فاند شامل هشت مرحله است:
اولین قدم در شروع فرآیند طرح تامین مالی جمعی، ارائه درخواست و آپلود مدارک مورد نیاز جهت ارزیابی اولیه ی طرح تامین مالی جمعی است. در این مرحله، متقاضی جذب سرمایه پس از ثبت نام در سایت، در قسمت ایجاد طرح، مدارک مورد نیاز جهت ارزیابی اولیه ی طرح تامین مالی جمعی را وارد کند. اطلاعات مورد نیاز در این مرحله شامل اطلاعات طرح و شرکت است؛ مانند:
ترجیها صورت های مالی شرکت باید حسابرسی شده باشد؛ در غیر این صورت شرکت باید اظهارنامه مالیاتی خود را نیز ارائه کند.
در این مرحله سابقه ی فعالیت شرکت و نسبت های مالی آن محاسبه و بررسی می شود. این نسبت های مالی شامل موارد زیر است:
این نسبت ها در گزارش ارزیابی طرح تامین مالی جمعی، در سایت آی فاند قابل مشاهده است.
پس از انجام ارزیابی، در صورت تایید طرح و شرکت متقاضی جذب سرمایه، اطلاعات تکمیلی جهت نوشتن طرح توجییهی از آن ها دریافت می شود.
طرح توجیهی، گزارشی شامل معرفی شرکت و فعالیت، سهامداران، اعضای هیئت مدیره، سابقه فعالیت، محصولات و خدمات، سابقه ی قراردادها ، درآمدها، هزینه ها، پیش بینی سود و شرایط ریسک طرح تامین مالی جمعی نوشته می شود.
پس از دریافت اطلاعات تکمیلی شرکت مانند اساس نامه، اطلاعات ثبتی شرکت و اطلاعات سهامداران و هیئت مدیره، هم زمان با نوشتن طرح توجیهی متقاضی توسط تیم ارزیابی آی فاند، شرکت متقاضی جذب سرمایه جهت دریافت ضمانت نامه به بانک یا صندوق پژوهش و فناوری معرفی می شود. در مقاله ی ضمانت نامه، در مورد روش دریافت ضمانت نامه از بانک و صندوق های پژوهش توضیح داده ایم.
پس از صدور، ضمانت نامه به همراه اسنادی مانند طرح توجیهی، گزارش ارزیابی، عدم سوءپیشینه و... برای نهاد مالی ناظر که در سکوی آی فاند، سبدگردان الگوریتم است، ارسال می شود. الگوریتم هم مانند آی فاند، اطلاعات شرکت و طرح را بررسی و ارزیابی می کند. پس از تایید اولیهی الگوریتم، قراردادی بین سکوی آی فاند و شرکت متقاضی جذب سرمایه منعقد شده و جهت بررسی برای سبدگردان الگوریتم ارسال می شود تا تایید نهایی توسط این ارگان صادر شود.
پس از تایید الگوریتم، مدارکی نظیر قرارداد، طرح توجیهی، گزارش ارزیابی و... برای شرکت فرابورس ایران ارسال می شود. این شرکت، مواردی مانند رعایت تشریفات ماده 7، 13، 21، 23 و... را از دستور العمل فرابورس بررسی می کند. سپس این شرکت در جلسه کمیسیون هفتگی، کلیه ی موارد مربوط به آن طرح تامین مالی جمعی را بررسی و تایید می کند. در نهایت شرکت فرابورس ایران تاریخ و شرایط انتشار طرح را در جلسه کمیسیون تصویب و به سکوی آی فاند اعلام می دارد.
در پایان
در نهایت پس از تایید شرکت فرابورس، طرح تامین مالی جمعی متقاضی در تاریخ مشخص شده منتشر می شود. سکوی تامین مالی جمعی آی فاند به متقاضی جذب سرمایه کمک می کند تا در صورتی که ایده ی خوبی برای طرح داشته باشد، بودجه ی مورد نیاز خود را به سرعت جذب کند؛ اگر متقاضی طرح تامین مالی جمعی هستید، حتما مقاله ی "چطور شانس موفقیت طرح تامین مالی جمعی خود را افزایش دهیم؟" را مطالعه کنید. پس از جذب مبلغ مورد نیاز متقاضی، فرآیند نظارت بر آن شرکت آغاز می شود؛ کارشناسان آی فاند با نظارت بر فرآیند گفته شده در طرح از پول سرمایه گذاران حفاظت کرده و سودی متناسب با توان شرکت و مورد پسند سرمایه گذار را به عنوان سود تعیین می کنند. اگر قصد جذب سرمایه به روش تامین مالی جمعی را دارید، اینجا کلیک کنید.
مقاله های مرتبط
چه عواملی طرح تامین مالی جمعی یا کرادفاندینگ (crowdfunding) ما را به یک طرح موفق تبدیل می کند؟ فاکتور های مهم در موفقیت طرح کرادفاندینگ. هر آن چیزی که کارآفرینان و صاحبان کسب و کار باید پیش از اجرای طرح تامین مالی جمعی خود بدانند. انتخاب پلتفرم مناسب، هدف گذاری و انتخاب پاداش مناسب برای سرمایه گذاران طرح تامین مالی جمعی.
ضمانت نامه تعهد پرداخت چیست؟ روش دریافت ضمانت نامه تعهد پرداخت از بانک و صندوق پژوهش و فناوری. ایجاد حد اعتباری در صندوق پژوهش. شرکت های متقاضی تامین مالی جمعی، جهت تضمین اصل پول سرمایه گذاران، باید از بانک ها یا صندوق های پژوهش و فناوری ضمانت نامه تعهد پرداخت دریافت کنند. در این مقاله در مورد روش اخذ ضمانت نامه تعهد پرداخت از بانک ها و صندوق های پژوهش توضیح دادیم.
آموزش تصویری نحوه ثبت نام سجام و دریافت کد سجام و کد بورسی. روش ثبت نام در سامانه سجام برای اشخاص حقوقی و حقیقی. روش احراز هویت و دریافت کد بورسی. در این مقاله به صورت تصویری روش ثبت نام سجام را برای اشخاص حقوقی و حقیقی بررسی می کنیم.