شرایط پذیرش طرحها در آیفاند
با توجه به گسترش روش تامین مالی جمعی در سالهای اخیر، این روزها، این روش تامین مالی در میان فعالان اقتصادی طرفداران زیادی پیدا نموده و شاهد استقبال روزافزون سرمایهپذیران و مراجعه شرکتهای متعدد به سکوهای تأمین مالی جمعی به منظور تامین سرمایه در گردش مورد نیاز جهت اجرای طرحها اقتصادی هستیم.
از آنجا که بررسی شرایط شرکتها و ارزیابی آنها از جنبههای مختلف، اولین گام در جهت تأمین مالی آنها توسط سکوهای تامین مالی جمعی است در ادامه توضیحاتی در رابطه با نحوه این ارزیابی ارائه میشود.
در ابتدا، پس از مشاوره با کارشناسان آیفاند در خصوص طرح مورد نظر، فرایند ارزیابی اقتصادی و حقوقی شرکت توسط کارگروه ارزیابی آیفاند انجام میشود. این ارزیابی به صورت بررسی سوابق فعالیت اقتصادی شرکت شامل صورتهای مالی شرکت و اظهارنامههای مالیاتی در 3 سال اخیر و ترازهای فصلی سال گذشته و سال جاری و همچنین بررسی مدارک حقوقی از جمله گزارش اعتبارسنجی و گواهی عدم سوء پیشینه میباشد. در صورتی عدم برخورداری شرکتها از استاندارهای لازم و کافی جهت پذیرش در این مرحله، درخواست آنها مبنی بر تامین مالی جمعی از سوی سکوی آیفاند رد خواهد شد. وجود زیان انباشته در آخرین صورت مالی، داشتن معوقات و چکهای برگشتی رفع سوء اثر نشده و عدم شفافیت مالی از جمله مواردی هستند که موجب رد درخواست شرکتها توسط آیفاند میگردند.
در صورت پذیرش در مرحله اول ارزیابی، طرح ارائه شده توسط شرکت، توسط کارشناسان آیفاند از منظر مالی و اقتصادی امکانسنجی میشود. در این مرحله، شرکتها موظف به ارائه مدارک و مستنداتی از جمله فاکتورهای رسمی خرید و فروش و قرادادهای رسمی (در صورت وجود) مربوط به طرح میباشند. پس از شناسایی و محاسبه درآمدها، هزینهها، عمر پروژه و ریسکهای مرتبط با طرح، تدوین طرح توجیهی و محاسبه شاخصهایی همچون حاشیه سود طرح، نرخ بازده داخلی و ...، توجیه پذیری اقتصادی طرح به تایید کارشناسان آیفاند رسیده و در مرحله آخر پس از دریافت تایید نهاد مالی ناظر و سازمان فرابورس ایران طرح مزبور در سکوی تامین مالی آیفاند منتشر و تامین مالی خواهد شد.
در کنار موارد ذکر شده، با توجه به رخدادهای بازارهای موازی و همچنین با توجه به این که سرمایهگذاری در کمپینهای تامین مالی جمعی همواره با ریسکهایی همراه است، طرحهایی که از ریسک کمتر و نرخ سود مشارکت بالاتر برخوردار باشند به دلیل جذابیت بیشتر نزد سرمایهگذاران، نزد سکوی آیفاند ارجح میباشند.
در آیفاند، به منظور کاهش ریسکهای پیش روی سرمایهگذاران، علاوه بر بررسیهای مذکور در رابطه با شرایط شرکتها، اصل سرمایه سرمایهگذاران نیز با دریافت ضمانتنامه تعهد پرداخت از شرکتهای سرمایهپذیر، تضمین شده و اگر بنا به هر دلیل طرحی با شکست رو به رو گردد اصل سرمایه سرمایهگذاران با خطری رو به رو نخواهد شد.
سکوی تامین مالی جمعی آیفاند با انجام بررسیهای دقیق و موشکافانه به دنبال شناسایی طرحهای توجیه پذیر و سودآور از شرکتهای پر پتانسیل است به گونهای که سرمایهگذاران بتوانند با خیال آسوده سرمایهگذاری نمایند. اما سرمایهگذاران بایستی به این امر آگاه باشند که تامین مالی جمعی نیز مانند بسیاری از سرمایهگذاریهای تجاری، بی خطر نبوده و ریسکهای عدم موفقیت، طرحهای منتشر شده در سکوهای تامین مالی جمعی را نیز تهدید میکند. بر این اساس، لازم است سرمایهگذاران قبل از اقدام به سرمایهگذاری در هر طرح از ریسکهای مرتبط با آن که در بخش پیوست قرارداد ذکر شده است آگاه شوند. انجام سرمایهگذاری به منزله پذیرش بیانیه ریسک است. سود شناسایی شده در طرحها همگی علی الحساب و بر اساس پیش بینی جریانهای مالی ناشی از تولید و فروش شرکتها با توجه به سوابق گذشته آنها است. در این میان، سکوی آیفاند سعی بر آن دارد که با بررسی دقیق و دریافت اسناد مالی معتبر از شرکتها، از انتشار اطلاعات موهوم جلوگیری نموده و اطلاعات دقیق در اختیار سرمایه گذاران قرار دهد.
نظرات 0 نظر
ارسال نظر